Waarom freelancen?

 • 27 10 2019
 • 1,6
 • vollesmaken

Waarom is het werken als interimmer zo aantrekkelijk? Vanuit ons netwerk van digital professionals hebben wij de belangrijkste voordelen aan interim-werk voor je verzameld!

Flexibiliteit

Als je van flexibiliteit houdt, is het werken als interim specialist of manager ideaal. Je kunt parttime werken en naast drukke periodes met veel opdrachten, zijn er ook rustige tijden die je kunt besteden aan bijvoorbeeld je gezin, persoonlijke interesses of aan het volgen van een training. Ook betekent deze flexibiliteit dat er aan elke opdracht een einde komt, en dit zorgt er vaak voor dat je niet teveel wordt bemoeid met de politiek van het bedrijf. Dit ervaren veel interimmers als erg prettig.

”Ik ben eigen baas en kan daardoor mijn eigen tijd indelen. Ik voel dat absoluut als vrijheid”

Neerzetten

Als interimmer kun je in relatief korte tijd een project doen met een kop en een staart. Jouw specialistische kennis inbrengen. Een team opzetten of een team weer op de rit krijgen. Het is heel prettig om echt iets neer te kunnen zetten.

Afwisseling

Als freelancer verveel je je niet snel omdat je meestal niet heel lang in dezelfde omgeving werkt. Elke opdracht is anders en elk bedrijf heeft een andere bedrijfscultuur.

Netwerk

Als interimmer kom je in contact met veel verschillende bedrijven en dit geeft je de kans om in een korte periode je netwerk uit te breiden. Dit helpt je ook om kennis te vergaren en te delen.

”Als interimmer is het gemakkelijk je netwerk uit te breiden. Laat het vooral weten wanneer je available bent!”

Verdiensten

Een fijne (en niet onbelangrijke) bijkomstigheid van interim-werk is de vergoeding: deze ligt over het algemeen een stuk hoger dan vergelijkbare functies in een vast dienstverband. Dit komt doordat je zelf je verzekeringen moet regelen, je belasting af draagt en dat je periodes zonder opdrachten moet kunnen opvangen. Als je opvolgende opdrachten hebt, verdien je bovengemiddeld goed.

Kortom, er zitten voordelen aan het werken als digital freelancer. Bekijk ook onze video waarin digital interimmers uit ons netwerk vertellen waarom zij zijn gaan freelancen.

Deel dit bericht

Meer berichten

 • 'Getting Digital Done' door een Content Marketeer Meet Jessica Hellinga, nu een klein jaar actief als Interim Content Marketeer. ...

  Lees verder
 • 'Getting Digital Done' door een Category Manager Meet Rogier van Herrikhuijzen, inmiddels is hij in zijn tweede opdracht bezig ...

  Lees verder
 • Rondje Amsterdam met Karin Wijsmuller Meet Karin Wijsmuller, actief bij bol.com als interim Online Marketing Professional. Na zo’n 15 ...

  Lees verder