Ontwikkelingen op de Interim Digital Markt: toenemend aantal opdrachten in commerciële én publieke sector, beginnende freelancer struggelt

De markt voor digital marketing is altijd in beweging. Gijs Mul, oprichter van Networklink, praat je bij: wat merkt hij dagelijks in zijn gesprekken met opdrachtgevers en Digital Professionals?

Meer ruimte voor Interimmers bij commerciële bedrijven

Een tijdlang stonden commerciële bedrijven, met name e-commerce partijen, op de rem met het inhuren van Interimmers. We zien op dit moment dat hier meer ruimte in komt. We vermoeden dat dit met name te maken heeft met een afnemende onzekerheid over de toekomst. De economische crisis blijft (vooralsnog) uit en de inflatie neemt enigszins af. Bedrijven durven hierdoor meer te investeren in personeel, maar wel op een lager pitje dan we gewend waren in de periode voor de energiecrisis en de inflatie.

Groei in aantal opdrachten met name bij organisaties in (semi) publieke sector

Het aantal opdrachten neemt toe bij organisaties die werkzaam zijn in de publieke en semipublieke sector. Een reden hiervoor is dat deze sector tijdens de coronaperiode de mogelijkheden van digitalisering ervaarde. Tegelijkertijd beseften diverse (semi-)overheidsorganisaties dat ze op dit gebied een achterstand hadden. Daarom investeren deze organisaties in digitale ontwikkelingen waardoor de vraag naar Digital Professionals die in teamverband werkprocessen optimaliseren, toeneemt. Veelgevraagde functies zijn momenteel Agile Professionals zoals Scrum masters en Product owners.

Beginnende freelancer heeft uitdagingen qua opdrachten

De huidige arbeidsmarkt is een kans voor een functie in vast dienstverband. Op zwaardere posities waar eerst Interimmers zaten, komt meer ruimte voor vaste rollen. Door recente reorganisaties binnen bedrijven zijn er ook meer mensen beschikbaar om die rollen in te vullen.
De pool met Interimmers blijft desondanks groot en de instroom van nieuwe freelancers blijft doorlopen. Tegelijkertijd zien we ook dat startende freelancers vaak een moeilijke start hebben rondom het binnenhalen van opdrachten waardoor ze juist weer teruggaan naar een functie in dienstverband.

Veel interesse in de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence

Vanuit opdrachtgevers krijgen we regelmatig vragen over de mogelijkheden en ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI). Bedrijven raken namelijk steeds meer bewust van de kansen. Ze zijn benieuwd hoe zij op een veilige manier met AI aan de slag kunnen en willen graag weten hoe andere organisaties hiermee omgaan. Bij Networklink verwachten we dat het bedrijfsleven na de zomer geleidelijk aan meer gaat investeren in de toepassing van deze nieuwe technologie.

Ben je benieuwd naar jouw kansen als freelancer? Of ben je als organisatie hard op zoek naar die ene Digital Professional? We denken graag met je mee. Bel ons op 085-0290 515 of stuur een e-mail naar rick@networklink.nl.

De marktontwikkelingen in het kort

  • Bij commerciële organisaties komt er meer ruimte voor het inhuren van Interimmers

  • Organisaties in de (semi) publieke sector investeren steeds meer in digitalisering en hebben behoefte aan Professionals die in teamverband werkprocessen optimaliseren

  • Beginnende freelancers merken uitdagingen bij het vinden van opdrachten

  • Opdrachtgevers tonen steeds meer interesse in de mogelijkheden van Artificial Intelligence

Let’s get in touch

Ben jij een Digital Interim Professional op zoek naar een nieuwe opdracht, of wil je jouw digitale team uitbreiden? Neem contact met ons op

  085-0290515

Of laat je gegevens achter, en dan nemen we contact met je op

Contactformulier

Bedankt voor je bericht! Het is verzonden.
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van je bericht. Probeer het later opnieuw.