WIJ KENNEN DE WEG

Onderzoek van Thuiswinkel.org wijst uit dat de vraag naar Digital Professionals in de markt blijft toenemen. Dit betekent dat opdrachtgevers steeds meer moeite en tijd kwijt zijn om geschikte professionals te vinden Uit ervaring weten wij dat goede employer branding, een prettige bedrijfscultuur en belangrijke doelen van groot belang zijn voor werknemers, zowel voor vaste werknemers als voor interim professionals. Ook merken we dat het voor organisaties in de praktijk vaak lastig is om onderscheid te maken in de kwaliteit van digital professionals en managers. Want hoe weet je nou of iemand daadwerkelijk de relevante ervaring heeft en of iemand snel kan schakelen en verantwoordelijkheid kan nemen? En welke competenties neemt de professional hiervoor mee?

Wij hebben ervaring en kennen het vakgebied en de arbeidsmarkt op het gebied van digital marketing en e-commerce van binnen en buiten. Wij weten precies hoe we moeten selecteren en welke competenties en ervaringen het beste aansluiten. Wij leren de professionals doorgrondig kennen door uitgebreide gesprekken, eerdere samenwerkingen, het evalueren van behaalde resultaten maar ook maken we gebruik van referenties en zetten wij assessments in.

INTERIM

Wij hebben een groot netwerk in interim professionals met diverse specialismen en managementkwaliteiten. Als je op zoek bent naar een digital leader of professional voor een specifiek project kan een interim-oplossing ideaal zijn. Ook wanneer het moeilijk is om een ‘vaste’ vacature in te vullen, bij ziekte of verlof kan een freelancer goed ingezet worden. Interim professionals kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving en zijn sterk in het doorgronden van de team dynamiek.  Met specialistische kennis kunnen zij snel resultaat leveren en nieuwe inzichten geven.

VAST – EXECUTIVE SEARCH

Voor vaste functies gaan we door middel van ons netwerk en direct search op zoek naar potentiële kandidaten. Er wordt in samenwerking met de opdrachtgever een long-list van kandidaten opgesteld, en vanuit deze lijst worden de meest geschikte kandidaten benaderd.

Vaak benaderen wij passieve kandidaten voor vaste functies, waardoor het belangrijk is de propositie van de opdrachtgever onder de aandacht te brengen. Deze kandidaten zijn namelijk niet actief op zoek naar een baan, dus moet je hen zien te boeien met een goed voorstel.

Lees het hele proces

OP ZOEK NAAR EEN DIGITAL PROFESSIONAL?

Digital executive search

Executive Search – Ons proces

 • Gesprekken

  Na een telefonische screening worden potentiële kandidaten uitgenodigd op gesprek bij ons op kantoor. In het gesprek wordt aandacht gegeven aan de inhoudelijke werkervaring, competenties, persoons- en gedragskenmerken, maar ook wordt er gekeken of er een cultuurmatch verwacht kan worden tussen de kandidaat en opdrachtgever. Daarnaast worden de behaalde resultaten doorgenomen om te evalueren of de kandidaat voldoende ervaring heeft.

 • Introductie

  Vervolgens introduceren wij de kandidaat aan de opdrachtgever, met een bijbehorend kandidaat-profiel. In dit profiel staat informatie zoals de werkervaring, persoonlijke bijzonderheden en ook aandachtspunten en aanbevelingen. Dit is voor de opdrachtgever erg overzichtelijk en is een goede voorbereiding voor het gesprek met de kandidaat. Bovendien wordt er in dit kandidaat-profiel een duidelijke schets gemaakt van de arbeidsvoorwaarden, zodat beide partijen op de hoogte zijn van de wensen en verwachtingen van de kandidaat.

 • Voortgang

  Tijdens onze search naar goede kandidaten zullen wij de opdrachtgever updaten over de voortgang. De kandidaten worden na elke gespreksronde met de opdrachtgever geëvalueerd en tijdens de rondes adviseren wij de kandidaat over arbeidsvoorwaarden en assessments. Daarna wordt door de opdrachtgever een definitieve keuze voor de kandidaat gemaakt. Gedurende of bij de afronding van de search worden in overleg met de opdrachtgever en de kandidaat referenties ingewonnen bij huidige of vorige werkgevers.

 • Afronding

  Nadat de kandidaat het arbeidscontract heeft ondertekend is de opdracht vervuld. Wij adviseren in een goed onboardingproces en na afloop van iedere procedure evalueren wij het hele traject met de opdrachtgever en de kandidaat.

  Na een periode van 3 maanden maken wij een afspraak met de opdrachtgever/leidinggevende en de geplaatste kandidaat om de eerste periode na indiensttreding te evalueren